Reactii posibile

Efectul cel mai des intalnit este o relaxare totala, pacientii descriind o senzatie de descarcare, usurare, in special la nivelul picioarelor. Uneori in timpul tratamentului pacientii acuza stari de frig, somn, datorita relaxarii, sau o transpiratie excesiva, cauzata de emotii.

Dupa tratament pacientii reactioneaza felurit, uni neobservand nici o modificare imediata, fiind nevoie de mai multe sedinte, pentru a incepe procesul de purificare. Iar la alti aceasta se instaleaza chiar dupa prima sedinta. Pe masura ce ies din corp reziduurile ar putea cauza variate reactii cum ar fi: somnolenta, insomnie, migrene, transpiratii, agitatie, iritabilitate, un gust rau in gura, prurit, ameteala, greata, mictiuni si scaune mai frecvente, chiar diaree.

in cazul acestor reactii se recomanda o pauza de una doua zile, in efectuarea tratamentului, si consum de lichide multe, astfel in cat organismul sa poata elimina toxinele. De multe ori acest gen de reactii pot aparea inca din timpul sedintei, nu este un lucru de speriat, ci doar o dovada ca pacientul reactioneaza la tratament.

Alte reactii posibile:

  • cresterea in volum a varicelor deja existente;
  • inflamatii articulare, datorate stazelor limfatice;
  • deschiderea ulcerelor varicoase la gambele cu tulburari cronice de circulatie;
  • aparitia unor echimoze atunci cand se preseaza insistent punctele corespunzatoare circulatiei sangvine sau cand la nivelul organismului exista o tulburare privind asimilarea calciului;
  • dureri vii in organele corespondente datorita cresterii rapide a volumului sangelui care asigura functionarea acestora;
  • febra, daca in corp exista o infectie latenta si se stimuleaza formatiunile limfatice.