Masajul anticelulitic

Banner-4Massage-ShoulderCelulita apare nu numai la persoanele mature si varstnice, ci si la cele tinere, pentru prevenirea si tratarea ei metoda de baza fiind masajul zonelor afectate. in celulita provocata de sedentarism nu se recomanda dieta alimentara, ca in cea din obezitate, in schimb solutia ramane masajul zonelor afectate: ceafa, solduri, abdomen, regiunea lombara, coapse (in special in partea superioara si externa), partea de sus a bratelor, glezne si genunchi.

In cazul celulitei masajul este o forma obligatorie de tratament, recomandabil a se executa intre 1-3 ori pe saptamana. Fie ca este manual, fie cu ajutorul aparatelor, trebuie aplicat dupa anumite reguli, altfel poate sa aiba efecte contrare. Manevrele de masaj eficiente in combaterea celulitei sunt: netezirile, framantatul – longitudinal si transversal, frictiunile cu radacina mainii, presiunile, si intinderile cu mainile etajate, vibratiile, tapotamentul, cernutul, scuturatul, etc.

Se pot masa numai regiunile cu celulita, ori intreg corpul, insistand mai mult acolo unde s-a format si dezvoltat celulita. Este mai indicat insa, un masaj general, deoarece, pe langa efectele locale, prin care se vizeaza inlaturarea celulitei, se obtin si efecte generale, precum calmarea sistemului nervos, tonifierea musculaturii, activarea intregii circulatii sanguine, stimularea proceselor de oxigenare a tesuturilor si a celor de eliminare a substantelor toxice.